top of page

Albert Einstein: "Si les abelles desapareguessin, només ens quedarien quatre anys"


Fotografiant abelles a les Muntanyes de Prades

Un dels millors al·licients de ser fotògrafs és que, en cada feina que fem, sempre aprenem i descobrim coses noves.

Durant la producció del reportatge fotogràfic sobre apicultura a les Muntanyes de Prades que vam realitzar per la revista Descobrir, vam tenir l'oportunitat de conèixer de prop les humils i meravelloses abelles i ser conscients del desastre que suposaria que desapareguessin del nostre planeta, cosa que pot ocórrer si no hi posem remei a temps. Les abelles, a més de fabricar mel, pol·linitzen el que mengem. El valor de la pol·linització és incommensurable, ja que permet la fecundació de plantes i cultius, i el més increïble és que és un servei ecològic gratuït que ens regalen aquests insectes. Des de fa anys les abelles estan desapareixent. Són moltes les amenaces a què s'enfronten: el canvi climàtic, plaguicides, pèrdua d'hàbitat... No obstant això, la vespa asiàtica, un depredador que cada dia és capaç de liquidar 50 abelles, constitueix ara mateix un dels més seriosos perills. El paper que juguen les abelles a la natura no té preu i són innombrables els beneficis que aporten perquè la vida segueixi existint al nostre planeta. Sense abelles, ves a saber quants aliments que consumim no es produirien. És per això pel que la frase atribuïda a Einstein "si les abelles desapareguessin, només ens quedarien 4 anys de vida", resulta tremendament inquietant.

Nosaltres, des d'ara, prometem fer de salvavides quan veiem que un d'aquests insectes està per ofegar-se a la piscina, i deixarem a la terrassa de casa un atuell amb aigua i sucre per ajudar que les abelles puguin "recarregar" energies i continuar amb la seva valuosa i meravellosa feina.

Hotels i cases rurals
Fotografia corporativa
Reportatges editorials
Entrades recents
Arxiu
Etiquetes
Segueix-nos
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

Aquesta web utilitza galetes per oferir una millor experiència i servei. Si segueixes navegant-hi, entenem que acceptes la nostra Política de Cookies

bottom of page